Vi har brygget to madøl! Ikke braiseringsøl, men øl der er skabt til at drikke til mad. Basen er den samme i de to øl – en rug IPA med bitterhumlerne Chinook og Simcoe. Rug som maltbase giver øllene en dybere maltfylde og bidrager med mere maltsødme, der balancerer humlens bitterhed, men i særdeleshed rosmarinens krydrede elementer. Hvor de adskiller sig, er i gæringsprocessen, hvor vi har anvendt en Sour-gær ved Rosmarinus og en Verdant-gær til IPA.
Når vi skriver at øllene er skabt til mad mener vi det. Vi anbefaler at sammensætte Rosmarinus med det krydrede spicy asiatiske køkken. Vi har med succes parret øllen med eksempelvis gyoza med spicy gris eller ramen på svampe. Generelt vil det asiatiske køkken parre rigtig fint med det krydrede syrlige element i øllen.
I IPA’en har vi skabt den perfekte partner til påskelammet eller lammekød generelt, en rosmarinmarineret lammekølle med masser af hvidløg og så den sødlige maltbase fra IPA sammen med det krydrede og aromatiske elementer fra hhv. humle og rosmarin, får det hele til at gå op i en højere enhed.
Humleland Rosmaripa
47,00 kr.
Rug IPA med frisk rosmarin. Vi har brygget parret Rosmaripa og Rosmarinus ud fra samme malt og humlebase. Rugmalten i brygget er med til at skabe en dybere maltprofil til at spille sammen med rosmarinen og vores brug af Simcoe og Chinook som bitterhumle er tilsat for at give lidt noter af harpiks og grapefrugt, som går godt med de friske urter. Vi har herefter tørhumlet gavmildt med Cashmere, som giver øllet lidt noter af jordbær og mango og til sidst tilsat frisk rosmarin som tørspicing.
- IPA 6,6% | Dåse 44cl
Ikke på lager