Gitte Holmboe og Casper Vorting har skabt historie på Bøgedal ved at omfortolke den gamle gård med utidssvarende bygninger til et lille utopia.
Gårdens produktion af håndlavet øl har vores primære opmærksomhed og vi bruger rigtig mange af vores ressourcer på arbejdet omkring øllet. Men det har aldrig været helt nok for os. Vi har altid set øllet som en del af en større sammenhæng. Der er gården, os og omverden. Naturen og kulturen. Æstetikken, sansningen og respekt for håndværk i alle henseener.
Derfor er vedligeholdelse af gården, indretning af bygningerne, dyrene på bakkerne, vores markhytte, rug´en og vores humlehave en stor del af historien. Det er steder hvor særligt Casper udfolder sig med sit blik for detaljer, håndværk, grundighed og fordybelse. Og derfor emmer stedet af sjæl og kvalitet. En gæst på stedet har udtrykt det meget smukt “syntesen mellem natur og kultur i rammerne af jeres uspolerede gård, hvor evnen til at få et kulturprodukt til at udfolde sig går fint i spænd med den måde, hele stedet emmer af kvalitet.”All Gravity.
Bøgedal er Skandinaviens eneste fritfaldsbryggeri (all gravity). Øllet løber fra kar til kar ved hjælp af hejseværk uden brug af pumper.
Urten koges over brændeild i en kedel, som ligner en tyr. Tyren er bygget af brygmesteren. Mens urten koger skummes den for koaguleret protein. Hele processen er håndholdt og langsommelig, men vi tror på at det er bedst for øllet. Pumper er hårde ved øllet, og det har vi ikke lyst til at være. Om det betyder et bedre eller dårligere resultat, er der naturligvis ikke noget entydigt svar på. Men vores holdning er, at øllet bliver blødere og har en rundere smag. Ser man til vinens verden, kan man finde den samme tendens. De store vine bliver også ofte flyttet ved hjælp af tryk eller fritfald.
Det er en væsentlig kerneværdi for Bøgedal ikke at anvende pumper, da strukturen i mange organiske molekyler er skrøbelig. Hvis de ikke behandles nænsomt, vil de ændre sig, og det vil påvirke smagen. Ønsket er at øllet har en original smag og fremstår ren. Af samme grund er øllet ufiltreret og upasteuriseret..
Når øllet er færdiggæret, tappes det på champagneflasker a 75 eller 36,5 cl. Øllet karboniseres (eftergæres, så der kommer tryk på) på flaske/keg.
Bøgedal Bryghus er startet i 2004 og har en lille eksklusiv årlig produktion på godt 40.000 flasker om året.
Bøgedal er en gammel gård på kanten af Vejle Ådal med udsigt milevidt ud over Nordeuropas længste tunneldal. Vores smukke 4 længede gård er bygget i 1840’erne, men vi ved fra udskæringer i træværk, at dele af Bøgedals tagkonstruktion er bygget af træ, som stammer fra bygninger, der har ligget her længe før den tid. Vores familie, på 3 generationer, lever vores liv her på Bøgedal i samspil med alle de historier, der er skabt før vores tid og alle de historier vi selv har været med til at skabe og udvikle.

Porter/Stouts

Bøgedal Jul#1

50,00 DKK

Porter/Stouts

Bøgedal Jul#3

100,00 DKK

Pale Ale/Gylden Ale

Bøgedal Nugget

50,00 DKK

Syrligt/Vildtgæret/Sour

Bøgedal Sour’ish 3

75,00 DKK
Vi bruger kun nødvendig cookies