Mit navn er Hans Lautrup Nørgaard og jeg er initiativtager til og brygger på Vestslesvigsk Bryghus, som jeg satte i søen 1. januar 2014.
Ideen med navnet er, at i en stadig mere globaliseret verden har det en værdi at have en lokal identitet samtidig med at vi er danskere, tyskere, europæere, verdensborgere… der er en historik i landskabsnavnet Slesvig – Schleswig på tysk – og Sønderjylland er historisk blot den nordlige del af Slesvig.
Jeg har brygget siden 2006 hjemme i køkkenet. Langsom fødtes ideen om at starte et bryghus på kommerciel basis, og jeg tog så springet i 2014. Ideen var at skabe noget helt specielt; øl med terroir.

Hvad med øllet? Jeg boede i Lille i Nordfrankrig fra 2000 til 2003, og her fik jeg for alvor tændt interessen for det gode øl. Jeg arbejdede en del af tiden i Bruxelles og fik således en grundig introduktion til både nordfransk øl – Bière de Garde – og de mange forskellige belgiske ølsorter.
Det der gav stødet til Vestslesvigsk Bryghus var et besøg på et bryggeri i Bruxelles, Cantillion. Her brygges øl af typerne Gueuze og Lambic.
Vestslesvigsk Bryghus brygger øl der spontangæres efter samme metode, som anvendes på Cantillion. Det betyder at øllet får sin gær fra den omgivende luft. Derfor har øllet terroir!
Hvad betyder dette? Den største enkeltstående faktor for smagen af din øl er gæren! I industrielt fremstillet øl vil typisk kun findes én gærstamme. Én gærstamme, ét smagsindtryk.
I luften omkring os findes utallige gærstammer. Spontangæret øl nyder godt af smagsindtryk fra dem alle!
Du kan møde spontangæret øl du ikke bryder dig om. Men jeg kan love dig, at du ikke møder spontangæret øl, der smager ligegyldigt!

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.
Vi bruger kun nødvendig cookies